Rakennuspäiväkirja

torstai 31. maaliskuuta 2011

Taas uusia työkaluja

Lisää leluja! Posti toi sattumalta samana päivänä sekä runko- että viimeistelynaulaimen. Ensimmäinen hankittiin huutonetistä ja jälkimmäinen Ebaystä jenkeistä. Molemmat ovat käytettyjä ja hinnaltaan ihan kohtuullisia. Päädyttiin impulssinaulaimeen, koska pohdittiin että naulaaminen on helpompaa ilman ilmanpaineletkua varsinkin katolla. Rakentaminen tapahtuu meillä kesäaikaan, joten naulainten hyytymisestä ei pitäisi tulla ongelmaa.



Rakennusvalvonta ei hyväksynyt meidän energialaskelmaa, koska ilmanvaihtokoneen hyötysuhde oli epäilyttävän korkea. Ilmanvaihtokoneen Ilto R120 maahantuojalla ei ollut esittää vielä virallista sertifikaattia koneesta. Sertifiointi oli kuulemma vasta meneillään VTT:llä. No, talotoimittaja aikoi olla yhteydessä rakennusvalvontaan ja neuvotella, kuinka saisimme lupahakemusta eteenpäin.

keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Ristilinjalaser saapui

Postimies oli tuonut ristilinjalaserin päivällä. Ebayn kautta jenkeistä tilattuna Leica Lino L2:n hinta oli huomattavasti pienempi kuin Suomessa. Tullikin oli ystävällisesti jättänyt paketin tullaamatta.

Laseria on tarkoitus käyttää ainakin kaakeleiden asennukseen. Laser vaikuttaa tehokkaalta - ehkä siitä on iloa myös ulkotöissä.



edit: täällä ensimmäisiä kokemuksia laitteesta

tiistai 29. maaliskuuta 2011

Kaksi kuukautta aloitukseen

Tähän asti tapahtunutta:
- saimme tontin Vaasan kaupungilta huhtikuussa 2010. Tontti oli 2. vaihtoehtomme ja ihan kelvollinen - takapiha ja etelärinne. Toisaalta tontilla on aikamoiset korkeuserot.

- huonejärjestys ja piha suunniteltiin viime kesänä omin voimin. Tavoitteena oli selkeys, avaruus ja neliöiden tehokas käyttö.
- Asuinrakennuksessa on asuinpinta-alaa 130 ja autotallissa 38 neliötä

- Talotoimittajaksi valikoitui Simons Element. He toimittavat talon suurelementteinä sateelta suojaan. Siitä eteenpäin rakennetaan timpurin, omin ja vanhempien voimin.
- Tällä hetkellä odotellaan rakennuslupaa. Myöntämisen esteenä on vielä puuttuva ilmanvaihtokoneen sertifikaatti (!)

Alkuperäinen suunnitelma pihasta ja huonejärjestyksestä:
Tässä julkisivut molemmista rakennuksista:
Autotallin paikka on jouduttu sittemmin siirtämään rakennusvalvonnan pyynnöstä. Pergolan ja terassin rakentaminen tapahtunee vasta kesällä 2012.