Rakennuspäiväkirja

maanantai 30. toukokuuta 2011

Lähtökuopissa

Maanrakennuksen piti alkaa keskiviikkona, mutta tekijä ilmoitti aloittavansa vasta maanantaina. Perjantaina mennään maanrakentajan ja vastaavan kanssa ihmettelemään tonttia. Katsotaan ne korot kohdalleen, jotka ovat häirinneet meikäläistä.

Rakennuskorkoon liittyvä kysymys selveni jo paljon, kun kävin Katutoimessa katusuunnittelijan kanssa puhumassa asiasta ja hän näytti suunnitelmia. Meidän tontin viereinen tie on oikeassa korkeudessa lukuunottamatta sitä kyseistä kulmaa, joka tavallaan määrää meidän rakennuskoron. Sen lisäksi olin yhteydessä Mittaustoimeen, josta sain tiedon oikeasta korkeusmerkistä naapurin tontilla, jonka mukaan mitata laserilla korkeudet meidän tontille. Yllätys oli se tieto että maastoon merkittyjen tonttien kulmapisteiden korot eivät ole tarkkoja vaan saattavat heittää kymmenenkin senttiä. Ja että tienrakennuksen jälkeen uudelleen merkityissä tonttien kulmapisteissa ei oteta kantaa korkeuteen ollenkaan. Joo, ensikertalaisena taidan huolehtia liikaa asioista, jotka ammattilaiset tietävät ja hoitavat kuntoon joka tapauksessa.

Käytiin perheen kanssa merkkaamassa sprayllä tontin reunoja kaivuutyötä ajatellen, ja mitattiin rakennusten kulmien pisteet. Laitoin myöhemmin myös kepit rakennusten kulmiin ja mittasin korkeudet tolppiin. Tosi hidasta hommaa, kun voi toimia vain vasemmalla kädellä.

Oikea käsi alkaa jo paranemaan. Olen käyttänyt sitä jo kevyemmissä hommissa. Ihan hyvä että tositoimet alkavat vasta viikon päästä, niin käsikin saa levätä.

Ei kommentteja: