Rakennuspäiväkirja

perjantai 13. toukokuuta 2011

Puupinoja, kulmapisteitä ja rakennuskorkoja

Eilen jäi blogi päivittämättä, kun hääräsin tontilla klo 23 asti. Kuten lankomies totesi - jos jokin tavara voi mennä tontilla väärään paikkaan, se menee väärään paikkaan. Puupino piti siirtää toiseen paikkaan huomattuani, että puupinon kohdalle täytyy tuoda täyttömaata.

Sunnuntaina kaadetut puut jäivät maahan, koska saha teki tenän. En saanut sahaa toimimaan, joten karsin ja pätkin ne käsin. Muhkeita kuusitukkeja tuli useita. Hyttysiä oli ihan kiusasti asti. Selkä on tarkkaan kupattu. Ihme ettei niitä ollut tontilla viime kesänä juurikaan, ja nyt niitä on jo häiriöksi - toukokuussa.



Tontin kulmapisteistä kolme viidestä oli hävinnyt tietä rakennettaessa. Soitin Vaasan kaupungin mittausosastolle eilen ja tänään he olivat käyneet merkkaamassa pisteet uudestaan. Nopeaa toimintaa.



Eilen mittasin ristilinjalaserin avulla piha korkeuden rakennuksen nurkkien kohdalle ihan huvikseni. Se kyllä vahvisti että tie ei ole niin korkealla kuin suunnitelmissa. Tien reuna on ehkä +10 mutta ei +10.4, kuten pitäisi. Pihakorkeus päätettiin juuri tuon perusteella 10 senttiä korkeammaksi. Eli aion pyytää vastaavalta mestarilta ohjeita, voiko korkoa laskea. Viemäreiden laskut vaikuttavat varmasti asiaan. Ja se että onko tie todella lopullisessa korkeudessa tällä hetkellä.

Ei kommentteja: