Rakennuspäiväkirja

sunnuntai 7. elokuuta 2011

Loma loppuu, loma alkaa

Viiden viikon kesäloma on takana. Enää en herää aikaisin, kun muut vielä nukkuvat ja pukeudu haiseviin työhousuihini. Enää ei tarvitse tsekata että on monta vesipulloa mukana ja sormien haavat teipattuna. Toisaalta ei enää fiilistelyjä raikkaassa aamuilmassa raksalla.

Parin kuukauden arkityö siis edessä ja viimeistelyvaiheen koittaessa olen saanut luvan pitää vielä kolme viikkoa. No silloin on jo pimeää ja kylmää. Tästä lähtien taidan raksailla iltaisin ja tietysti lauantaisian. Sunnuntaita ollaan pyritty olemaan poissa raksalta. Tosin tänäänkin hoideltiin rästiin jääneitä hommia pari tuntia.

Viime postauksen jälkeen katon koolaus on saatu valmiiksi. Höyrynsulun teippaus otti aikansa ja on vihdoin valmis. Kun katto oli valmis, tein aukon ullakkoportaita varten. Oli haastavaa löytää sopiva väli ullakkoluukulle jonka koko 0n 700x1200. Korotetun katon villoituksia ja tuulensuojia tehtiin myös. Päätettiin koolata autotalli ja laittaa lisäeristystä 50 mm. Samalla sähkömiehen työ pitäisi helpottua. Pappa ja mummo teki koolasi, kunnes tavara loppui kesken. Ja mummo teippasi säntillisesti joka sauman.

Aloitettiin myös kylppärin kiviseinän rakennus. Jussin ja Tommin kanssa värkättiin sitä pystyyn parina iltana. Oli vähän ongelmia värkkien kanssa, mutta alkoihan se sujumaan. Seuraavaksi pitää alkaa varaamaan aukkoja hanakulmarasioille.

Sähkömieskin kävi asentamassa mittari- ja ryhmäkeskuksen. Vaasan sähkön miehiä odottelemme kytkemään mittarin ja viemään työmaakeskuksen mukanaan.

Lattialaatan siirtopalat poistettiin ja rako täytettiin urskalla. Sitäpä tuntuu kuluvan pullokaupalla, kuten höyrynsulkuteippejä rullatolkulla. Aijoo, viimeiset väliseinien paikat tuli merkattua ja käsiteltyä primerillä. Puolet väliseinien rungosta on nyt paikallaan ja huomisesta lähtien kirvesmies ja pappa pystyttävät loput ja ruuvaavat toiselle puolelle kipsilevyt. Sen jälkeen saa sähkömies tulla asennuspuuhiin.

Huomenna illalla on tarkoitus eristää viimeiset katon seinät villalla yläkautta. Sen jälkeen voisi tilata rakennekatselmuksen ja puhallusvillat. Kun villat on asennettu, voidaan laittaa väliaikainen sähkökattila kierrättämään lattiaputkissa vettä, jotta laatan kuivuminen lähtee vauhtiin. Ilmat ovat olleet pari päiviä kosteita. Suhteellinen kosteus on heilunut 70-90 % välillä, vaikka betonin kuivumiselle optimaalinen olisi 50 %. Ollaan tämän vuoksi suljettu talon räppänät yöksi ja käytetty kolmea pientä lämpöpuhallinta, jotta lämpö nousisi muutaman asteen ja kosteus siten laskisi.





2 kommenttia:

Ukko-Tonttu kirjoitti...

Itse odotan sitä että pääsen taas jatkamaan töitä - myös pulpettikaton eristämistä ja sitten muovit, ulkolaudoitus.... niin, onhan sitä.

Tuli rikottua omaa sääntöä ettei omia ruumiin osia hajoiteta - vasen käpälä sai kipeää, onneksi ei luita mennyt.

PS. Onko sinulla muovien alla 2x2 eli 48x48 vai 22x48?

Otto100 kirjoitti...

Meillä on 42x42. Se on talotehtaan toimittamaa. Tänään juuri kirosin rautakaupassa, kun semmosta värkkiä ei löydy hyllystä.