Rakennuspäiväkirja

tiistai 3. toukokuuta 2011

Pihasuunnitelmasta

Ajatukset pihasta lähtivät rullaamaan heti kun näimme tontin. Päätettiin että säilytetään muutama puu tontin reunoilla ja takapihasta yritetään tehdä oikein suojaisa. Tontin kiviä käytettäisiin pihalla. Ja budjetti on tiukka, tietenkin. Pihaa rakenneltaisiin pikkuhiljaa seuraavina vuosina. Jonkinlainen luonnos on kuitenkin hyvä olla ennen maanrakennustöitä.

Takapihalle jää lammenmuotoinen nurtsi ja terassi jää sen yläpuolelle "laiturimaisesti". Nurmea reunustaa puut. Isot kivet käytetään idän puoleisella reunalla. Etupiha on pohjoisen puolella ja se saa jäädä karuksi. Portin pieliin sopisi pihlaja ja talon etupuolelle kivikkoon muutama vuorimänty, joka kasvaisi pitkin kivikkoa. Ajopiha päällystetään pelkällä kivituhkalla, joka on jotenkin luonnollisempi kuin asfaltti tai kiveys. Ja tietysti edullisempi :)



Etupihalla kivikon ja alempana olevan kivituhka-alueen rajauksena voisi olla puusta tehty reunus. Näin Legolandiassa ovelasti toteutetun, aaltoilevan reunuksen. Tuollaista voisi kokeilla meillekin. Puuksi voisi sopia lehtikuusi?




Ei kommentteja: