Rakennuspäiväkirja

keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Perustusmuotit tontilla

Alkuperäisen suunnitelman mukaan perustukset piti tehdä ensi viikolla. Koska pohjat valmistuivat jo eilen, soitin Talotimpalle ja kysyin, haluavatko he tulla tekemään perustuksia jo aikaisemmin. Vapaa porukka löytyi Kokkolasta ja he aloittavat huomenna. Muutama tunti sitten ensimmäiset muotit nostettiinkin tontille.

Olin jo vähän hermostunut, että hätiköimmekö liikaa. Soitin vastaavalle ja hän sanoi että kerkeää tulla tarkistamaan raudoitukset ennen valua. Talotimppalaiset aikovat siis valaa huomenna jos kerkeävät.

Menin tontille kaivamaan varausputkia sokkelin alle, jos vaikka joudumme joskus hankkimaan maalämmön. Vastaava sanoi että yksi 110 putki riittää. Naapurin mielestä niitä pitäisi olla kaksi ja 50 mm vesiputkelle. Laitoin sitten kolme, kun se on tässä vaiheessa niin helppoa. Tosin onnistuin putkea juntatessa jättämään pikkurillin nivelen putken ja kiven väliin. Sattui...

Vaimo muuten ottaa jotenkin tosi rauhallisesti tämän rakentamistouhun. Minä kun en malta pysyä paikollaan.

Varausten etäisyys talon kulmaan.
Muotteja ja raudoituksia nostellaan tontille.
Rapean näköisiä muotteja :)

2 kommenttia:

Ukko-Tonttu kirjoitti...

Oma projektini perustui olemassa olleiden perustusten päälle jotka osoittautuivat kelvottomiksi, ja ei kun kaivamaan uusia - onneksi oli 13 tonninen kone tontilla ja ei kun puikkoihin.

Ei niitä uusia perustuksia niin vain tehty! Sain tarkastajalta ohjeet joiden mukaan tein ne. Kun olin tehnyt raudoituksen ei betonia saanut laskea ennen kuin hän oli tarkastanut ne - kävi tontilla yli viikon valmistumisen jälkeen kun oli lomalla - ja kelpasi joten soitin pumppuauton.
Sillä oli vuorostaan muita menoja joten sain odottaa taas yli viikon.

Niin ja kun sain lopulta sokkelin muuratuksi anturoiden päälle teki ja talvi tuloaan.

PS. Nyt on sellainen antura pienen laajennuksen alla että voisi rakentaa vaikka kolmikerroksisen talon- kivestä.

Otto100 kirjoitti...

Meillä perustusten tekijöiden aikataulu muuttui monta kertaa. Heillä oli vissiin vaikea saada pumppuautoa paikalle. Niistä on varmaan pulaa, kun täällä rakennetaan nyt niin paljon. Olivat niin kiireisiä ja kiukkuisia ettei tehny mieli mennä kyselemään enempää :) Hyvin kuitenkin hoitivat hommansa.