Rakennuspäiväkirja

maanantai 13. kesäkuuta 2011

Viheltää!

Talon ulkopuoliset viemärit, vesijohdon suojaputket ja salaojat asennettiin tänään. LVI-miehet teki hommat aamulla parissa tunnissa. Kaupunki liitti veden ja veti putken talolle. Minä asensin salaojaputkia paikalleen ja kaivuri teki uraa ja täyttöä. Se oli äkkiä tehty. Onneksi, sillä sää oli hirveä - vettä sataa välillä kaatamalla ja lämpöä +9. Ihme äärimmäisyyksiä nämä ilmat.

Jännitystä toi naapurin toistaitoiset räjäyttäjät. Pari kertaa räjähdysmaton alta ilmaan sinkoili kiviä, mutta menivät metsää kohti. Lähdin sitten protestoimaan asiasta, kun lopulta räjäyttivät ilman varoitusääntä ja kolme lohkaretta lensi meidän tontille. Yksi niistä läsähti meidän autoon. Osui renkaaseen ja lokasuojaan. Lupasivat että huomenna vakuutusyhtiöstä soitetaan ja korvaus tulee.

Onneksi osui renkaaseen.
Lentänyt objekti.
LVI-miehet asensivat viemärit ja veden suojaputken
Viemärikaivo ja taustalle pihavesikaivo

3 kommenttia:

Ukko-Tonttu kirjoitti...

No jo oli pommi miehet asialla!
Itse olin kerran kaivinkoneella yhtä katua kunnostamassa Kauniaisissa kun pinta kiveä murennettiin. Maton alta lähti isompi lohkare joka nosti muutaman kaapelin esiin. Oli sen verran lähellä jakokeskusta että ei katkennut - kaappi lähti perustuksiltaan irti.

Itselläni on vielä salaojaputket liittämättä kaivoihin, sitten tulee rautaeristeet päälle ja suojaus - sitten joskus myöhemmin.

Nyt on satanut 2 päivää putkeen - lämpö noin 8 astetta. Viileää kun vertaa että vajaa viikko sitten oliin 30 asteen lukemissa.

Otto100 kirjoitti...

Kiitos kommentista! Kyllä on ollut omituiset ilmat. Tänään oli sitten hyvä työilma ainakin täällä Vaasassa. Kuivaa, mukavan viileätä ja tuuli vei hyttyset.

Eeva kirjoitti...

No johan...meilläkin jouduttiin räjäyttelemään ja tarkastukset tehtiin naapuritaloihin ennen touhua. Hyvin poksahteli, kun ei tullut jälkimaininkeja.