Rakennuspäiväkirja

torstai 7. heinäkuuta 2011

Katon valmistelua

On ollut kuumaa kaksi päivää. Huomasin toissa iltana että vinon sisäkaton kattotuolit olivat väärät - vino osuus oli 1,5 metriä liian lyhyt. Eilen selviteltiin asiaa työmaalla ja sain tiedon Simons husilta, että kattotuolien suunnittelun alihankintana tekevälle firmalle oli käynyt moka: kattotuoli oli kääntynyt peilikuvaksi. No, neljälle väärälle kattotuolille tehdään muutossuunnitelma ja ne korjataan paikallaan lomien jälkeen. Onneksi ne sai vielä korjattua.

Muuten ollaan kyllä oikein tyytyväisiä taloon. Asentajat ovat tehneet nyt pari päivää kattoruoteita ja viimeistelleen ulkoseiniä. Itse sain eilen autotallin rungon lopullisesti valmiiksi. Lisäsin kattoristikon tukia, ikkunaukot ja puuttuvat runkopalkit. Tänään tein päätyräystäät valmiiksi pöydällä ja toisen pitkittäisen räystään. Vaimo maalaa räystäät huomenna, ja sen jälkee pitäisi päästä nostamaan räystäitä paikalleen ja laittamaan aluskatetta.

Apukeittiön katos työn alla
Katon ruoteet asennettu
4 tai 5 lähintä saksiristikkoa joudutaan muuttamaan
vuorilaudoituksen viimeistelyä
Sain vihdoin autotallin rungon on valmiiksi
Tein räystäät valmiiksi elementeiksi, jotka maalataan ennen kiinnitystä.

3 kommenttia:

Ukko-Tonttu kirjoitti...

Ja asentajat eivät sitten ymmärtäneet että kyseessä ei ole, niin kuin normaali juttu vaan paukuttelivat kattotuolit kiinni?

Otto100 kirjoitti...

Joo, heiltä se jäi huomaamatta. En itsekkään heti hoksannut. Onni onnettomuudessa: Keittiön takana olevia vaatekomeron ja vessan kattoa ei tarvitse nyt koolata alas, koska "väärässä" kattotuolissa se on valmiina :) Wc ja komero sattuvat olemaan nimittäin juuri tuon 1,5 metriä, eli kattotuolin mokauksen verran leveitä.

Ukko-Tonttu kirjoitti...

Se on sitä onni onnettomuudessa :)
Minulle sattuu niitä myös - soisin niitä itselleni hieman useammin