Rakennuspäiväkirja

tiistai 12. heinäkuuta 2011

Värisävyjä, tuulensuojia ja ruoteita

Viime päivityksestä jo monta päivää. Iltaisin olen ollut väsynyt enkä ole oikein jaksanut päivittää tätä vaikka mieli tekisi.  Paljon olen miettinyt päivien kulun logistiikkaa. Että kuinka maksimoisi työnteon ja toisaalta lyhyen ajan tyttöjen kanssa. Ja ettei menisi aikaa siirtymisiin. Nyt on niin kiihkeä vaihe menossa.

Onneksi vanhemmat tulivat eilen raksaamaan meidän kanssa. He muuttivat asumaan tänne Vaasaan muutamiksi kuukausiksi ihan meidän projektin takia. Raksalle tulee siis neljä isoa ja kokenutta kättä lisää meidän neljän ison, ja neljän pienen lisäksi.

Huomenna tulee peltikaton tekijät. Autotallin toiselta lappeelta puuttuu vielä ruoteet. Eilen löysimme oikean seinämaalin sävyn. Mummo ja pappa aloittivat tänään autotallin tuulensuojalevyjen asennusta. Kävin illalla merkkaamassa läpivientien paikat kattoon. Täytyi olla luova tuossakin. Merkkasin läpiviennin paikat suunnitelmien mukaisesti soraan ja sen jälkeen otin pitkän ohuen soiron jonka päähän teippasin tussin. Pidin 4 metriä pitkän soiron päätä kämmenellä ja kun soiro oli tasapainossa, törkkäsin sen ylöspäin niin että aluskatteeseen tuli merkki, johon katontekijä voi läpiviennin tehdä :)vasemmanpuolimmainen neljästä tuli valituksi

Kuusi alinta lautaa maalattuna

Äiti toi herkulliset perjant...eiku maanantaipitsat

Äitin raksapopot

Viimeisin tilanne

Iho muuttuu punaisenruskeaksi ja hiukset vaalenee

4 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Onpa hienoa, kun on isovanhemmat, jotka tulevat suureksi avuksi projektiin!!

Sama ruokapolitiikka näyttää olevan teilläkin, pitsaa kiitos!! :)

Ukko-Tonttu kirjoitti...

Yleensä itse käytän aina turvakenkiä - paitsi katolla jossa lenkkarit ovat parhaat - sopivan taipuisat.
Pari päivää sitten eukolla olisi saanut olla sellaiset turvakengät. Oli ottanut laudan kasvipenkkiin jossa oli naula - ja lauta pääsi kääntymään ja naula kantapäähän - tänään otettiin varmuuden vuoksi tetanus piikki.

Nyt kun itse teen peltikattoa toivon että olisin ottanut jonkun tekemään sen. :-)

osmankaami kirjoitti...

Meillä varmistettiin tetanus-rokotteen voimassaolo ennen juhannusta -ihan vaan varmuuden vuoksi. ;)

Turvajalkineita käytämme raksalla koko ajan. Johtunee siitä kun ne on meille sponsoroitu vanhempieni toimesta. :))

Kauniin värinen talo teille tulee, mahtavaa että pääsette jo maalaamaan!

Mukavaa viikonloppua!

Otto100 kirjoitti...

Eeva: asutaan kaukana isovanhemmista ja on hienoa että saadaan nyt puuhailla porukalla. Ja työt etenee tietysti vauhdikkaammin.

U-T: Etsin juuri sopivia turvakenkiä. Mikähän olisi hyvä malli? Lenkkarit ei kestä kauaa - nyt jo molemmista jaloista puhki. Ja tietysi nuo naulat vaanivat puhkottavaa jalkaa vaikka yritetään siivota ahkerasti.

Osmankaami: Kävin itsekin tarkistamassa tetanus-rokotuksen voimassaolon. Suojaa riittää kuulemma vuoteen 2014 - toivottavasti raksaprogis päättyy ennen sitä :) Ollaanko teillä muuten Jalaksen vai Sievin kannattajia?