Rakennuspäiväkirja

sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Ensimmäinen siivous tontilla

Kaupunki oli noutanut kaadetut puut tontilta ja jättäneet jälkeensä valtavat läjät oksia ja latvuksia. Innostuin iltapäivällä karsimaan ja läjäämään latvuksia talteen. Huhkin pari tuntia kirveen kanssa ja sain puolet tontista käytyä läpi. Huomenna illalla voi keräillä loput. Tässä rehkimisen tulos:


Koko tontti on oksien peitossa. Jäin miettimään pitäisikö mun kerätä ja kärrätä ne pois ennen maanrakennusta vai annanko maaurakoisijan kaapia ne kasaan samalla kun muunkin pintamaan tontilta ja kuljettaa pois. Joku naapurustossa poltti oksia tontilla pari viikkoa sitten. Ainakin nyt, kun tontit ovat jo kuivia, se tuntuu hazardihommalta. Eiköhän se onnistuisi, mutta palokunta saattais kiinnostua asiasta. Täytyy siis kysyä huomenna maaurakoitsijalta voiko hän hommata risut pois tontilta.

Eilen kävimme hakemassa Seinäjoelta peräkärryn. Ostettiin JT-Trailer merkkinen 1500x3000x350 vaunu kuomulla suoraan Lakeuden teräsrakenne Oy:n tehtaalta. Kärryssä on kippi ja lehtijouset. Pelkkä kärry kustansi 790, rekisteröinti 60 ja 1 metrin korkuinen kuomu 490 euroa. Vaunu vaikutti ihan ok peliltä ja huilasi perässä vaivattomasti. Bensaa meni noin 2,5 litraa enemmän satasella.

2 kommenttia:

jj kirjoitti...

Komian näköinen kärry. Kuomusta on todistetusti iloa.

Otto100 kirjoitti...

Mulla ei ole ollut koskaan kuomullista kärryä käytössä, mutta monet sanoi että se on ehdottoman hyvä olla.