Rakennuspäiväkirja

perjantai 29. huhtikuuta 2011

Kustannuksia ja vaiheita, osa 4

Nyt on vuorossa pinnat ja kiintokalusteet. Taulukossa näkyy joitain hintaesimerkkejä. Lattiat pinnoitetaan parketilla ja kaakelilla. Eteiseen tulee tumma kaakeli, apukeittiöön tiilenpunainen kaakeli (jos vaimo lämpenee sille *vinkvink*) ja kaikkiin muihin tiloihin parketti. Luultavasti kaksisauvainen perus tammiparketti. Märkätilojen pinnat on tarkoitus tehdä itse. Katsotaan nyt sitten, riittääkö virtaa oikeasti vesieristyksen tekemiseen. Ollaan alustavasti puhuttu, että vaimo sen tekisi. Hän on hyvin tarkka ja taitava käsistään. Maalien menekkiä on arvioitu. Nyt ne näyttää alakanttiin lasketuilta neliöhinnoilta. Eli - pinnat pyritään tekemään itse.

Keittiön koneet hankitaan Ikeasta. Ovat ilmeisesti kohtuullisen laadukkaita Whirlpool-koneita. Astianpesukoneeseen panostetaan enemmän. Halutaan mahdollisimman hiljainen, koska keittiö ja olkkari on samaa tilaa. Keittiön kalusteet tulee Ikeasta, koska hinta-laatu -suhde vaikuttaa olevan erinomainen. Palaan keittiösuunnitelmaan myöhemmin.

Osa vaatekaapeista hankitaan Ikeasta, osa paikalliselta toimittajalta. Apukeittiön kalusteet hankitaan Ikeasta. Kylppäreiden ja pikkuvessan kalusteiden osalta ei olla tehty mitään päätöstä.

Hyvää Vappua!

Uusi kuva uudestaan lasketulla vesieristyksen kustannuksella

6 kommenttia:

Kristiina kirjoitti...

Hei!

Hinnoista pari konkreettista esimerkkiä: Meillä vesieriste-aineet ja laastit kustansivat 3000€, lisäksi kulmalistoja, silikoneja ym. on ostettu varmaankin 500 €. Kaakelimme ovat kohtuu edullisia, hinnat vaihdellen 20-30€/m2.

Meillä on laatoitettu noin 130 m2 (seinät ja lattiat yhteensä), joista alle 100 m2 on vesieristettyä alaa. Laatoitukseen on tähän mennessä huvennut materiaalikustannuksina noin 6000 €. Työkustannukset sitten erikseen.

Otto100 kirjoitti...

Hei, oikein mukavaa että kommentoit sepustuksiani! Ymmärsinkö oikein että teillä oli vesieristettyä pintaa hiukan alle 100 m2?

Kristiina kirjoitti...

Tarkistin tuossa vielä meidän alat excelistä eli: noin 70 m2 seinäalaa, joka kaikki on myös vesieristetty (keittiöön tulee välitilaan lasi, joten ei ole tuossa mukana). Lattia-alaa on 30 + 20, joista 30m2 on vesieristettyä. Tuossa 20 m2 on mukana keittiö, jonne vedettiin vesieriste astianpesukoneen kohdalle. Eli noin 100m2 on tosiaan vesieristettyä alaa.

Mikko Maunu kirjoitti...

Morjens. Mitä Ikean keittökaappeja? Meillä on Faktum palvellut ihan ok, mutta kuvassa näkyvät sokkelin kiinnikkeet ovat aika luokattomat: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30157952

Otto100 kirjoitti...

Kyllä, meillekin on tulossa FAKTUM-keittiö ja nuo jalat. Oliko ne hankala laittaa paikalleen? Ajattelin kiinnittää seinään ensin poikittaisen tukipuun, jonka päälle nostaa kaapit ja sitten asentaa etujalat.

Laskin uudelleen vesieristyksen hintoja. Olin unohtanut laskea tasoitus-, kiinnitys- ja saumauslaastit. Ja silikonit.

Mikko Maunu kirjoitti...

Ei ne jalat sinänsä ole hankalat. Ne peitelevyt ei pysy jaloissa kiinni niillä onnettomilla muoviklipsuilla.