Rakennuspäiväkirja

sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Hiukan työkaluista

Suunnittelutyö ja talopakettien kilpailutus tapahtui jo viime kesänä ja syksyllä. Talvella hoidimme vanhan asunnon myynnin. Talvella varasimme jo maaurakoitsijan, timpurin ja perustusurakan. Koko ajan oli kova polte päästä rakennushommiin ja se piti purkaa sopivien työkalujen etsimiseen ja osteluun :) TM Rakennusmaailman testeistä oli hyötyä ja tietysti netistä löytyi paljon kokemuksia. Oli kuitenkin hankala löytää selkeä lista, mitä työkaluja rakentajan kannattaisi ostaa. Kuvassa näkyy ne työkalut, joihin itse päädyin.


E-bayta selatessa ilmeni, että akkutyökalut ovat Saksassa selvästi halvempia. Siispä tilattiin ne sieltä. Ristilinjalaser oli jenkeissä rutkasti edullisempi kuin kotimaassa. Ryobi-pöytäsaha pärjäsi hyvin testissä ja on kyllä edullinen. Remontti-Reiska kehui TM:ssä Cotechia erinomaiseksi hintaisekseen, joten pakkohan se on uskoa :)

Jos jotain tekisin toisin, ostaisin mieluummin porakoneen Saksasta ja 453:n sijasta 452:en. Ehkä joudun hankkimaan vielä jotain, mikä puuttuu listalta, kuten poravasaran. Ostetaan tai vuokrataan sitten kun tarve tulee. Olen yrittänyt hankkia laadukkaita ja kestävistä vehkeitä, jotta tekeminen tuntuisi mukavalta. Ettei homma jäisi ainakaan vehkeistä kiinni. Osa työkaluista on tarkoitus myydä eteenpäin projektin loputtua.

Ei kommentteja: