Rakennuspäiväkirja

perjantai 15. huhtikuuta 2011

Sähköurakoitsija valittu

Pikkuhiljaa kaikki tekijät alkavat olla löydetty ja varattu. Enää puuttuu putkiurakoitsija. Heiltä on ollut tosi vaikea saada tarjouksia. Tähän mennessä tarjouksia on tullut vasta yksi. Vaasassa ilmeisesti rakennetaan nyt niin paljon, että meitä työntarjoajia on jo liikaa. Tuo yksi tarjous vaikutti kohtuulliselta, mutta ei viitsisi tehdä valintaa ilman vertailua. Ensi viikolla täytyy aloittaa uusi soittelukierros.

Sähköurakoitsija valittiin alkuviikosta. Se on paikallinen yhden miehen firma, jota muutamat suosittelivat. Tarjous ei ollut edullisin, mutta hän jakoi neuvoja niin ahkerasti että vaikutti sopivalta. Me emme tiedä sähköasioista oikeastaan yhtään mitään. Urakoitsija neuvoi siirtämään ryhmäkeskuksen pois kostean tilan läheltä ja valitsemaan sopivamman ryhmäkeskuksen, johon voi yhdistää antenni- ja dataliitännät. Vikavirtasuojia vaihdetaan 1-vaiheisten vikavirtojen taakse tai jotain sellaista. Seuraavaksi voisi paneutua sopivien sähkökalusteiden ja valaisimien valintaan.

Pihavalaistusta tuskin asennetaan ensi kesänä. Kesällä 2012 voisi tutkailla tarkemmin sopivimmat valaisimien paikat. Etupihalle tullee 3 valaisinta ja takapihalle 4. Takapihan terassi alle jää runsaasti tilaa, lähes seisomakorkeus, koska takapiha on reilusti taloa alempana. Sinne varataan pistokkeita ruohonleikkurirobottia varten :P

Ei kommentteja: